Riksidrottsmuseet spänner musklerna

2017-05-16 09:43
​Riksidrottsmuseet står inför den största satsningen sedan öppnandet i Museiparken. Stora resurser läggs på att bygga upp nya utställningar och fräscha upp lokalerna.
  • Uppdaterad: 2017-09-25 09:04

Nya utställningar i lekfulla miljöer. Riksidrottsmuseet öppnar igen efter den största satsningen sedan öppnandet i Museiparken för drygt tio år sedan. Kom, lek och lär för alla åldrar när museet öppnar den 28 oktober.

Bland nyheterna finns: Spelplatsen – om idrott och kultur. Skildringar av idrottare i konst, litteratur, scenkonst och film. Hur har en idrottares egenskaper beskrivits, förhållningssätt till sportens värld? Delar av utställningen blir klara våren 2018.

Kom igen! – en utställning om idrott för alla. Ny tillfällig utställning om idrott och inkludering. Idrotten kan på unika sätt få människor att känna sig välkomna och delaktiga i samhället. Samtidigt finns strukturer som kan få människor att känna sig obekväma i olika idrottsliga rum. Den här utställningen får dig att fundera kring delaktighet och inkludering inom idrotten.

Hela museet har också fått mer lekfulla miljöer.

På plats finns även ett smakprov på utställningen Tiden – om idrottens historia, som öppnar till fullo under våren 2018.

Här hittar du oss: Riksidrottsmuseet Djurgårdsbrunnsvägen 26, (Museiparken) Stockholm

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt