Hoppa till sidans innehåll

Aktuella utställningar


Spelplatsen  
Basutställning som handlar om idrott och kultur. Bland annat få vi se skildringar av idrottare i konst, litteratur, scenkonst och film. Du får också uppleva hur idrott påverkats av mode och design. Några av höjdpunkterna i utställningen är biografen Olympia och det kreativa labbet. Labbet öppnar under våren 2018 och där kan du inspireras av det senaste inom designutvecklingen av idrottsutrustning medan de lite yngre kan spela spel och bygga med klossar. Utställningen passar bland annat barnfamiljer, skola och generellt mode-, idrotts- och kulturhistoriskt intresserade. Delar av utställningen färdigställs våren 2018. 

Kom igen! Idrott för alla
Utställning om idrott och inkludering. Handlar bland annat om idrottsföreningar och personer som jobbar för att fler ska känna sig välkomna och delaktiga i idrotten. Ska sporra diskussioner om attityder och jargonger som kan finnas i idrottsvärlden och som kan motverka att alla känner sig välkomna. Det kan till exempel handla om språk hos ledare och aktiva. Innehållet passar bäst för ungdomar 12–17 år och vuxna. 

SportLab
I SportLab kan du laborera med din kropp samtidigt som du lär dig mer om bland annat prestation. Att testa reaktionsförmågan på löparbanan, koordinationen i klätterväggen och handstyrkan i handgripen är bara några av de saker du kan göra i den populära utställningen. Barnens favorit. Läs mer 

Tiden – om idrottens historia
Smygstartar med delar av det fantastiska filmarkivet och en rolig tävling med fina priser. Utställningen står klar 24 mars 2018. 

 

 

Uppdaterad: 06 NOV 2017 16:07