Hem / Höstlovskul på Riksidrottsmuseet

Höstlovskul på Riksidrottsmuseet

Det blir massor av roliga aktiviteter på Riksidrottsmuseet under höstlovet den 26 oktober – 3 november (museet stängt 28 oktober).

Varje dag blir det serieverkstad mellan kl. 11.00–16.00 (ej lett av ledare).

Sagostund
Alla dagar kl. 14.30
Högläsning ur samiska sagor och berättelser i utställningen Sport och Sápmi. För 5 år och uppåt.

Filmklubb
Alla dagar kl. 14.00
Se månadens film i vår filmsal. Vi visar dokumentärfilmen Dans för livet, om Vilde som drömmer om att bli mästare i halling, en norsk folkdans. Tid: 30 minuter. För 11 år och uppåt.

Onsdagen den 30 oktober blir det fullt fokus på samiska brädspel:

Föredrag om samiska brädspel (20 min) kl. 13.00 och 15.00
Helen Murray, Assistant Professor, ILU, NTNU, Trondheim berättar om olika typer av samiska brädspel och deras bakgrund. Samiska brädspel som Daabloe, Sáhkku och Tablot med anor från 1600-talet försvann nästan helt från början 1950-talet men har på senare tid återupptäckts. Föredraget är på norska.

Prova på samiska kamp- och strategispel (11.00-16.00)
Lär dig spela gamla samiska brädspel som det sydsamiska brädspelet Daabloe, det nordsamiska brädspelet Sáhkku och andra nordsamiska spel. Gratis drop in. Från 8 år.

Det är alltid fri entré och gratis att delta i museets alla aktiviteter. Varmt välkommen!