Hoppa till sidans innehåll

Sportlovskul på Riksidrottsmuseet

2019-02-14 12:48

En fullspäckad sportlovsvecka väntar på Riksidrottsmuseet. Spela hockeyspel, gör egna diplom i verkstaden, gå tipspromenad, ta del av specialvisning om lekar från förr och workshop med konstnären Anita Wernström. Fri entré och gratis att delta i alla aktiviteter.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2019 12:48

Den 23 februari till 1 mars är det högtidsstund på Riksidrottsmuseet – sportlov! Passa på att spela hockeyspel (ej onsdag), göra egna diplom i verkstaden och gå tipspromenad. Varje dag kl. 14.00 visas filmen Friksisspanarna som handlar om tre ungdomar som letar efter roliga motionstips. 

Tisdag, onsdag och torsdag kl. 13.00 håller vår intendent Karl Örsan i en specialvisning där han berättar om lekar från förr (15 minuter). Missa inte heller en spännande workshop med konstnären Anita Wernström den 27 februari kl. 13.00–15.00. På plats uforskar du rörelse i rummet med hjälp av förstorade linjalkurvor samt ritar och skapar mönster av skuggor.

Den 2–3 mars är det Vasaloppshelg. På museet får du tips på bra mellanmål och i verkstaden gör vi skidåkare av piprensare. Lördag kl. 12.00 är det filmvisning av Vasaloppets historia (20 minuter). Söndagen den 3 mars kl. 12.00 håller intendent Karl Örsan i en temavisning om kvinnliga pionjärer i Vasaloppet (45 minuter).  

Barnens favorit SportLab håller öppet som vanligt hela veckan. Missa inte att utmana familjen i femkamp. 

Det är fri entré och gratis att delta i alla museets aktiviteter.