Konsthall 16Konsthall 16

 

Sveriges första konsthall som skildrar mötet mellan idrott och konst finns på Riksidrottsmuseet i Stockholm. Bakom konsthallen står Tore A Jonassons stiftelse.

Läs mer

Till Riksidrottsmuseets startsida

Anastasia Ax – Linear B (11 /10 2019 – 12/1 2020)

Hösten och vinterns utställning på Konsthall 16 presenterar Anastasia Ax som i installationen Linear B bokstavligt talat startat med ett blankt papper. Ledmotivet är det skrivna tecknet, att lämna spår, och materialet självt spelar huvudrollen tillsammans med hennes egen kropps rörelser.

Med bläck och papper som utgångspunkt springer utställningen Linear B ur tecknandets grund-förutsättningar och med de enkla arken skapar hon en grafisk installation av performativ karaktär som talar om tid, förvandling, förändring och förgänglighet. Med kroppen som främsta redskap präglas verken av fysisk närvaro, rörelse och ett övervinnande av motstånd. Performance, ett begrepp som förekommer både inom både konstens och idrottens sfär, är ett nyckelord i hennes verksamhet även om själva tillfället för konstnärens intervention inte alltid är publikt.

 Läs mer

bild