Hoppa till sidans innehåll

På egen hand


Boka ett besök
Du kan besöka museet på egen hand tillsammans med din klass. Under våra ordinarie öppettider är det gratis. Anmäl ditt besök via bokningsformuläretVill du diskutera upplägget på ditt besök? Kontakta museiintendent Gunilla Stillström, 08-699 60 11, This is a mailto link.

Förbered ditt besök
Vi har tips och förslag på hur du kan planera ditt klassbesök. Besök museets utställningar på egen hand eller använd vårt radio- och filmarkiv. Du kan även boka gratis filmvisningar i vår filmsal. Här kan du ladda ned lärarhandledningar, övningar, instruktioner och mallar. Naturligtvis är det bara fantasin som sätter gränserna för hur museets utställningar kan användas i undervisningen i flera ämnen.

Introduktion till utställningen SportLab

Besök vår interaktiva utställning SportLab och låt eleverna lära sig mer om vad som händer i kroppen vid träning och vila. Här kan de testa sin fysiska förmåga och lära sig mer om hur de kan mäta sina prestationer. Boka ett besök i utställningen och få en kostnadsfri introduktion till tester och övningar. 

Tid
10 minuter

SportLab

Innehåll

Lär dig mer om vad som händer i kroppen vid träning och vila. Testa din förmåga och lär dig mer om hur du kan mäta dina prestationer. Vid ett gruppbesök i SportLab ger vi en kort introduktion (10 min) och sen får ni genomföra ert besök på egen hand med hjälp av lärarhandledning och testinstruktioner. Vi rekommenderar att en lärare följer med varsin grupp och leder och förklarar övningarna. Läs mer i vår lärarhandledning.

Syfte/inlärningsmål
- att få kunskap om hur kroppen fungerar i arbete och vila
- att stimulera till rörelseglädje
- att få undersöka och laborera med kroppen
- att få testa och pröva på idrott
- att lära sig mer om idrott och hälsa 

Ämnesanknytning i urval
Idrott och hälsa Utställningen ger eleverna förutsättningarna att utveckla förmågan att utföra komplexa rörelser inomhus och utomhus, att förstå samband mellan rörelse, kost och hälsa, att genomföra styrketräning, rörlighetsträning och mental träning, att sätta upp mål i fysisk aktivitet, att kunna planera, genomföra och utvärdera ett personligt anpassat program för träning och att kunna tillämpa olika metoder för spänningsreglering och stresshantering.  

Uppdaterad: 26 OKT 2017 10:50