Hoppa till sidans innehåll

Barn & familj


Välkommen till Riksidrottsmuseet! Här finns något för hela den nyfikna och aktiva familjen. Förutom barnens favorit SportLab finns andra inslag för barn i olika åldrar. Spana också in kalendariet.  

SportLab
Besök vår roliga och rörliga utställning SportLab som är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. I utställningen kan du prova hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning. 

Notera att SportLab håller stängt v. 38 och v. 42 på grund av ombyggnationer.  


Gården

På vår gård kan barnen hoppa, balansera, klättra och prova sin styrka och rörlighet. Gården är öppen året runt under museets öppettider. Under sommaren kan ni hänge er åt vår trekamp eller låna en idrottskorg med prylar att använda på gården. 

Café

I vårt café kan du handla kaffe, te och annan dricka och lite smått och gott. Har du med dig eget, till exempel barnmat, går det naturligtvis bra att äta det i vårt café.

Tillgänglighet
I museet finns hiss. På en av toaletterna finns det skötbord. En toalett är handikappanpassad. Det finns ramp till entrén. 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 16:23