Hem / Barn & familj

Barn & familj

Välkommen till Riksidrottsmuseet! Här finns något för hela den nyfikna och aktiva familjen. Förutom barnens favorit SportLab finns andra inslag för barn i olika åldrar. Spana också in kalendariet för bland annat verkstad, filmklubb och mycket mer. Det är alltid fri entré på Riksidrottsmuseet och gratis att delta i våra aktiviteter. 

SportLab
Besök vår roliga och rörliga utställning SportLab som är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. I utställningen kan du prova hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning.

 

Gården
Just nu byggs gården om och utbudet är begränsat. Ombyggnationen beräknas vara klar under våren. På vår gård kan barnen hoppa, balansera, klättra och prova sin styrka och rörlighet. Gården är öppen året runt under museets öppettider.

Café
I vårt café kan du handla kaffe, te och annan dricka och lite smått och gott. Har du med dig barnmat går det naturligtvis bra att äta det i vårt café.

Riksidrottsmuseets café

Tillgänglighet
I museet finns hiss. På en av toaletterna finns det skötbord. En toalett är handikappanpassad. Det finns ramp till entrén.